Förslag: Strongman tävling på skördefest?

Vi sitter och spånar lite på aktiviteter och tävlingar som kan passa på en skördefest. Målsättningen är att det ska locka så många människor som möjligt och därför är det bra att ha en stor bredd på schemat.

Viktigt att behålla gamla traditioner

Även om man vill bredda aktiviteterna mycket för att locka mer folk är det viktigt att bibehålla så stor del av ”gammaldags-känslan” som möjligt. Annars kan man lika gärna skapa något sorts nytt event.

Självklara inslag är såklart marknader med nyskördade svenska råvaror, kött, mejeriprodukter och allt som hör till.

Klassisk strongman tävling?

Vi har ett stort intresse för styrketräning och har således funderat på om det skulle kunna gå att införliva något i skördefesttraditionen. Det kanske inte passar med någon supermodern styrketävling, men däremot en klassisk strongman gren.

strongman

I alla tider har män på olika sätt försökt mäta sin styrka och tävla mot varandra. Självklart gjorde man så även i det gamla bondesamhället. Dagens moderna strongman tävlingar kan mycket väl vara helt ok som aktivitet på en skördefest enligt oss. Dock krävs det ganska mycket specialutrustning för att arrangera en sån tävling.

Det vi funderar på är att göra lite förenklade grenar där man främst behöver endast en skivstång och vikter. Eventuellt något tungt traktordäck och kanske en stor sten. En skivstång kan man hitta relativt billigt enligt denna sidan.

Vår förhoppning är att detta kommer locka mer män, då en skördefest ofta tilltalar mer kvinnor. Troligtvis för att det är stort fokus på mat och råvaror.

Övriga idéer

Vi har även spånat på lite mer idéer. Något som skulle kunna vara intressant är någon form av rally. Till exempel ett folkrace eller kanske bara någon form av ”destruction derby”. Det skulle kunna vara att man kör riktigt gamla slitna bilar på ett stort lerigt fält bara. Det är inte direkt 1800-tals Bondesverige, men definitivt passande för dagens landsbygd.

rally-841250_640

Men planerna är än så länge bara i sin linda och ingenting är bestämt!

Hör gärna av er om ni har synpunkter och tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *