Bra råvaror

Skördefest – ett utmärkt sätt att njuta av bra råvaror

Idag lever vi i ett samhälle som i vissa fall börjar likna det amerikanska vad gäller mat och i alla fall är det så att vi inte uppskattar denna utveckling! Det är inte fokus på fräscha och fina råvaror, utan det är snarare på det viset att det är halvfabrikat, pizzor, hamburgare av dålig kvalitet och annat skräp som vi äter nuförtiden.

Bra råvaror

Det är skamligt när man bor i ett land som det här! Vi har dels allemansrätten så att vi kan plocka bär och svamp och dels så finns det otroliga mängder fina råvaror som vi kan köpa från lokala odlare och bönder.

Det utnyttjas inte till fullo det vi har och det tror vi kan ha att göra med att vi helt enkelt är bortskämda med fina råvaror på ett sätt så att vi glömmer att uppskatta det vi har precis bakom hörnet. Visst är det så att det idag är svårt för många att få tiden att gå ihop och att det påverkar sådana saker som hur och vad man äter, men om man bara lägger en liten extra stund varje dag på maten så kommer hela familjen att må så mycket bättre plus att man gör en insats för miljö och klimat.

Med skördefester så kan man locka fler och fler att se allt det positiva med riktig mat och de allra flesta uppskattar ju att äta bra mat framför skräp om bara möjligheten ges, så tänk på det och ta med dig alla du känner på skördefest i år! Ju fler som inser charmen med bra mat, desto bättre kommer vi alla må och desto bättre kommer också miljön att må!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *